Na zwykłej patelni możesz ugotować niesamowicie smaczne ziemniaki w stylu rustykalnym. Używaj ulubionych przypraw, nie zapominając o proporcjach i ilościach. Uwielbiam gotować z mielonym pieprzem, papryką i chmielowym suneli. Opowiem ci o tym dzisiaj!
Składniki
- ziemniaki - 800 g
- papryka - 1 łyżeczka
- chmiel-suneli - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Olej roślinny (bez zapachu) – 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ziemniaki dokładnie opłucz, osusz i pokrój w małe kliny.
Dodaj paprykę, mielony pieprz, sól, chmiel suneli i 1 łyżkę oleju.
Rozgrzej pozostały olej na patelni, włóż ziemniaki i smaż przez 20-25 minut. Delikatnie mieszaj co 3-5 minut.
Ułóż gotowe ziemniaki na papierowej serwetce, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy