pierwsze dania 22.01.2022

zupa z wołowiny i czerwonej fasoli

1 godz. 35 min.
6 porcji
Zupa z wołowiną i czerwoną fasolą
vaaseenaa, stock.adobe.com
0

Uwielbiam gotować jasne i piękne zupy. Wyglądają bardziej apetycznie i świetnie podnoszą na duchu. Kiedy w sezonie zimowym z kolorowymi warzywami jest napięta, używam czerwonej fasoli. Świetnie wygląda w przezroczystej zupie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wstępnie namocz fasolę przez 1 godzinę.

Wołowinę opłucz, pokrój i gotuj przez 10 minut po ugotowaniu.

Zmień wodę, dodaj fasolę, mieszankę groszku i gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę.

Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę, marchewkę.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i marchewkę i smaż na złoty kolor.

Przenieś pieczeń do garnka z zupą, dodaj ziemniaki, oregano i gotuj przez kolejne 15 minut.

Sól i wyłącz ogrzewanie. Podawaj zupę obficie posypaną posiekaną kolendrą.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy