pierwsze dania 18.03.2022

zupa grochowa z szynką i kiełbasą

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z szynką i kiełbasą
Sławomir Fajer, stock.adobe.com
0

Do tak obfitej i bogatej zupy grochowej Potrzebujesz więcej mięsa. Dla smaku dodaję szynkę, kiełbasę i trochę wędzonego mięsa. Ale wszystko, co możesz znaleźć w lodówce, wystarczy. Na przykład resztki mięsa z wakacji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć groszek przez noc. Opłucz i gotuj przez godzinę.

Dodaj posiekane wędzone mięso, kiełbasę i szynkę i gotuj przez kolejne 20 minut.

Dodaj drobno posiekane warzywa i przyprawy i gotuj zupę, aż groszek i warzywa będą ugotowane.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy