To prawie dietetyczna wersja ukraińskiego barszczu, ponieważ w ogóle nie ma smażenia i nadmiaru tłuszczu. Ale są warzywa, w tym taki przyjemny w smaku i konsystencji, a także bardzo niskokaloryczny seler. Czytaj dalej szczegóły!
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- ziemniaki - 3 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- seler - 3 stem
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone buraki i ziemniaki i gotuj przez kolejne 15-20 minut.
Losowo pokrój marchewki i seler w kostkę. Wyślij też do barszczu.
Gotuj przez kolejne 10-15 minut. Dodaj przyprawy i posiekane zioła i po 2 minutach zdejmij barszcz z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy