W mojej rodzinie zawsze było zwyczajem dodawać paprykę do ukraińskiego barszczu. W końcu jako rodzimy pasuje do klasycznej smażonej cebuli i marchwi. A jeśli lubisz pikantne i pikantne potrawy, dodaj także strąk lub inne chili.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- Burak - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- ziemniaki - 4 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- kapusta - 150 g
- kapusta kiszona - 150 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki. Po 10 minutach dodaj świeżą kapustę.
Pokrój wszystkie warzywa w paski. Podsmaż cebulę, marchewkę i paprykę do miękkości przez 5 minut.
Dodaj buraki i smaż tyle samo. Następnie dodaj kiszoną kapustę, pomidory, trochę bulionu, sppecię i gotuj wszystko pod pokrywką przez kolejne 7 minut.
Wyślij smażenie do barszczu i gotuj razem przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy