pierwsze dania 25.03.2022

barszcz ukraiński z papryką

1 godz. 0 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z papryką
Natalya Yudina, stock.adobe.com
0

W mojej rodzinie zawsze było zwyczajem dodawać paprykę do ukraińskiego barszczu. W końcu jako rodzimy pasuje do klasycznej smażonej cebuli i marchwi. A jeśli lubisz pikantne i pikantne potrawy, dodaj także strąk lub inne chili.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki. Po 10 minutach dodaj świeżą kapustę.

Pokrój wszystkie warzywa w paski. Podsmaż cebulę, marchewkę i paprykę do miękkości przez 5 minut.

Dodaj buraki i smaż tyle samo. Następnie dodaj kiszoną kapustę, pomidory, trochę bulionu, sppecię i gotuj wszystko pod pokrywką przez kolejne 7 minut.

Wyślij smażenie do barszczu i gotuj razem przez kolejne 5 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy