Jesienią nie tracę okazji, by rozpieszczać rodzinę pysznymi daniami z grzybów. Jedną z moich ulubionych jest zupa mleczna z kurkami i warzywami. Nie ma trudności w gotowaniu, spróbuj, a na pewno ci się spodoba!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Kurki dokładnie spłucz pod bieżącą wodą.
Obierz ziemniaki, marchewkę i cebulę, pokrój.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.
Dodaj kurki, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 7-10 minut, delikatnie mieszając.
Zagotuj wodę w rondlu, dodaj ziemniaki, smaż i gotuj przez 10 minut.
Wlej gorące mleko, wymieszaj i wyłącz po 5 minutach.
Sól gotową zupę i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy