Mówię Ci, jak przygotować tradycyjny pachnący ukraiński barszcz ze skwarkami. Zgodnie z tym przepisem będzie umiarkowanie obfity i bogaty, ale bez nadmiaru tłuszczu. Wspaniały obiad dla całej rodziny, gdy masz ochotę na coś kolorowego!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dodaj pokrojone ziemniaki do gotującego się bulionu i gotuj.
Zetrzyj marchewki i buraki. Wyślij połowę buraków do ziemniaków.
Pokrój paprykę w paski, posiekaj cebulę i pokrój smalec w kostkę.
Smaż smalec na złoty kolor i wyślij do ziemniaków.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę i marchewkę. Dodaj pieprz.
Osobno podsmaż buraki, aż będą miękkie. Wyślij go do reszty warzyw, dodaj posiekane pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Wyślij posiekaną kapustę do ziemniaków. Doprowadzić Barszcz do wrzenia.
Dodaj smażenie, przyprawy i czosnek i gotuj przez kolejne 15 minut.