pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński ze skwarkami

50 min
4 porcje
Barszcz ukraiński ze skwarkami
Vlada, stock.adobe.com
0

Mówię Ci, jak przygotować tradycyjny pachnący ukraiński barszcz ze skwarkami. Zgodnie z tym przepisem będzie umiarkowanie obfity i bogaty, ale bez nadmiaru tłuszczu. Wspaniały obiad dla całej rodziny, gdy masz ochotę na coś kolorowego!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj pokrojone ziemniaki do gotującego się bulionu i gotuj.

Zetrzyj marchewki i buraki. Wyślij połowę buraków do ziemniaków.

Pokrój paprykę w paski, posiekaj cebulę i pokrój smalec w kostkę.

Smaż smalec na złoty kolor i wyślij do ziemniaków.

Na tej samej patelni podsmaż cebulę i marchewkę. Dodaj pieprz.

Osobno podsmaż buraki, aż będą miękkie. Wyślij go do reszty warzyw, dodaj posiekane pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Wyślij posiekaną kapustę do ziemniaków. Doprowadzić Barszcz do wrzenia.

Dodaj smażenie, przyprawy i czosnek i gotuj przez kolejne 15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy