Barszcz ukraiński bez buraków nie jest tak jasny i bogaty, bez charakterystycznego fioletowego odcienia. Ale to wciąż barszcz i zdecydowanie zasługuje na uwagę! Piękny kolor można uzyskać dzięki pomidorom.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- ziemniaki - 300 g
- kapusta - 300 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- pasta pomidorowa - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę, pokrój ziemniaki, zetrzyj marchewki i posiekaj cebulę. Obierz pomidory ze skóry i drobno posiekaj.
Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj ziemniaki i kapustę.
Natychmiast podsmaż cebulę z marchewką przez 5 minut. Dodaj pomidory, a po kolejnych 3 minutach pomidor.
Smaż wszystko razem przez kilka minut, Wyślij do barszczu i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe z kapustą.
Na samym końcu dopraw potrawę do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy