pierwsze dania 18.02.2022

barszcz bez mięsa

50 min
6 porcji
Barszcz bez mięsa
timolina, stock.adobe.com
0

Możesz nawet ugotować pyszny barszcz bez mięsa. Najważniejsze jest stosowanie młodych i soczystych warzyw. Aby Barszcz był jeszcze bardziej bogaty, polecam ugotować go na bulionie grzybowym. Najlepiej, jeśli jest mocny i świeżo ugotowany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz ziemniaki, buraki, cebulę i czosnek. Paprykę przekrój na pół i usuń nasiona.

Pokrój buraki, ziemniaki, cebulę, pomidory, paprykę i kapustę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i marchewkę i smaż na złoty kolor.

Dodaj buraki, paprykę, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 10 minut.

Dodaj pomidory, sos pomidorowy i 200 ml gorącego bulionu. Dusić przez 15 minut.

Zagotuj bulion grzybowy, dodaj ziemniaki, smażenie i kapustę. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Dodaj sól, wyciśnij czosnek przez prasę, wyłącz i pozostaw Barszcz pod przykryciem na 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy