pierwsze dania 18.03.2022

gęsta zupa grochowa z papryką

1 godz. 30 min.
4 porcje
Gęsta zupa grochowa z papryką
Sławomir Fajer, stock.adobe.com
0

Tradycyjne smażenie zupy grochowej to cebula i marchewka. Ale tym razem proponuję dodać więcej papryki i więcej. Dla urody możesz wziąć kilka sztuk różnych odcieni - doskonale zachowują kolor.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć groszek przez noc. Opłucz i gotuj do miękkości przez około godzinę.

Grubo posiekaj wszystkie warzywa i wędliny. Wyślij ziemniaki i mięso do zupy.

Marchewki, cebulę i paprykę smażyć przez 5-7 minut do miękkości i wysłać do zupy.

Dopraw i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe. Na koniec dodaj posiekaną zieloną cebulę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy