Okroshka ze szprotem-brzmi prawie niewiarygodnie, ale okazuje się bardzo smaczny i oryginalny. Radzę wypróbować tę opcję, jeśli pewnego dnia chcesz urozmaicić swoją zwykłą codzienną dietę.
Składniki
- konserwy rybne (szprot) – 1 Bank
- ogórki - 2 kawałki
- jaja kurze - 2-3 kawałki
- ziemniaki - 1 rzecz
- rzodkiewka - 5 sztuk
- Zieleń - 1 pęczek
- czosnek - 3 ząbki
- ziarnista musztarda - 1 CZ. l.
- śmietana - 3 art.
- kwas - 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki i jajka, drobno posiekaj wszystkie składniki i posiekaj zioła z czosnkiem.
Zetrzyj szprot widelcem i wyślij tam. W pomidorach też się sprawdzi.
Wymieszaj wszystko z ziarnistą musztardą i kwaśną śmietaną i zalej okroshkę kwasem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy