pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z soczewicą i wędzonkami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z soczewicą i wędzonkami
azurita, stock.adobe.com
0

Wędzone mięso doskonale cieniuje rośliny strączkowe w dowolnej formie. Dziś proponuję przygotować taką zupę puree z suszonym groszkiem i czerwoną soczewicą. I dla odmiany zrobimy to nie na kuchence, ale w powolnej kuchence.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Moczyć groszek przez noc. Wyślij go do powolnej kuchenki i gotuj w trybie "zupy" przez 90 minut.

Po 40 minutach dodaj umytą soczewicę, posiekane wędzone mięso i warzywa.

Gotuj zupę do końca programu i dopraw do smaku. Podawać z ziołami i smażonym boczkiem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy