Jeśli wolisz lekkie i orzeźwiające zupy, na pewno pokochasz ten przepis. Z jednej strony jego podstawą jest dostępny w sezonie zielony groszek. Z drugiej strony kiełki zieleni i limonki nadają potrawie niezwykły orientalny akcent.
Składniki
- zielony groszek - 300 g
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- Limonka - 0.5 kawałki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- kiełkujące ziarna - 2 garści
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- śmietana - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj filety z kurczaka do miękkości.
Dodaj do niego groszek i gotuj przez kolejne 5-7 minut.
Zmiel wszystko blenderem, aż będzie gładkie. Dodaj zioła, przyprawy i śmietanę i ponownie ubij.
Zagotuj zupę, zdejmij z ognia, skrop sokiem z limonki i posyp kiełkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy