pierwsze dania 22.01.2022

Ormiańska Biała zupa z klopsikami i bulgurem

55 min
6 porcji
Biała zupa Ormiańska z klopsikami i bulgurem
san_ta, stock.adobe.com
0

Biała zupa ormiańska słynie z niesamowitego smaku i niesamowitej właściwości szybkiego regeneracji. Przygotuj go na różne sposoby, ale koniecznie z bulgurem i produktami mlecznymi. Oferuję prosty i pyszny przepis na popularne danie.

Składniki

do zupy:
dla klopsików:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Bulgur moczyć wstępnie przez pół godziny.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Połącz mięso mielone, bulgur, cebulę, sól i mielony pieprz.

Uformuj rękami małe klopsiki tej samej wielkości.

Zagotuj wodę, sól i dodaj klopsiki. Gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Wymieszaj lekko ubite jajka, śmietanę i mleko.

Wlej powstałą mieszaninę do zupy i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut.

Dodaj posiekaną natkę pietruszki i po 1 minucie wyłącz.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy