Przepisy na solankę, które można by nazwać klasycznymi, są znacznie większe niż na pierwszy rzut oka. I jednym z nich podzielę się z wami dzisiaj. Wybierz oliwki i oliwki w różnych odmianach i kolorach, ale koniecznie bez pestek.
Składniki
- wędzone - 200 g
- szynka - 100 g
- parówki - 150 g
- kiełbasa - 150 g
- oliwki - 150 g
- oliwki - 150 g
- pasta pomidorowa - 2 art.
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ogórek solanka - 100 ml
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- rosół z kurczaka - 1.5-2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości.
Dodaj pomidora i smaż jeszcze przez kilka minut. Następnie dodaj starte ogórki.
We wrzącym bulionie wyślij wszystkie składniki mięsa i pieczeń. Gotuj przez 10 minut.
Dodaj solankę, oliwki i oliwki i gotuj tyle samo.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy