pierwsze dania 22.01.2022

zupa z indyka, dyni i sera topionego

1 godz. 30 min.
8 porcji
Zupa z indykiem, dynią i topionym serem
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Przepis spodoba się miłośnikom pachnącej dyni. Dietetyczne mięso z indyka, przepyszne warzywa i delikatny smak roztopionego sera sprawiają, że zupa jest po prostu pyszna! Przygotowanie go wcale nie jest trudne. Główne etapy opisano dalej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz indyka, pokrój na małe kawałki i umieść na patelni.

Dodaj czarny pieprz, zimną wodę i gotuj przez 45 minut po ugotowaniu.

Dynię, ziemniaki, cebulę obrać i pokroić.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie przezroczysta.

Dodaj dynię i kontynuuj gotowanie przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Przenieś pieczeń do garnka z indykiem, dodaj ziemniaki i gotuj przez 15 minut.

Roztopiony ser pokrój na duże kawałki i wrzuć do zupy.

Dodaj sól, gałkę muszkatołową i po 3 minutach wyłącz. Zaparz zupę pod przykryciem przez 10-15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy