Lubię traktować moich gości gruzińskimi potrawami. Na wakacje, czy po prostu, chętnie gotuję Klasyczne kharcho z wołowiny. Niesamowicie gęsta, pikantna, pikantna, a co najważniejsze, umiarkowanie kaloryczna zupa jest odpowiednia dla każdego.
Składniki
- wołowina - 500 GR
- cebula - 2 kawałki
- ryż - 5 art. l
- orzechy włoskie - 50 gr
- sos pomidorowy - 250 GR
- czosnek - 3 ząbki
- chmiel-suneli - 1 CZ. l
- kolendra - 50 gr
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zacznij od zrobienia bulionu mięsnego. Opłucz mięso i gotuj na średnim ogniu. Usuń hałas, zagotuj, przykryj i gotuj przez 30 minut.
Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj i wyślij do smażenia na patelni. Dodaj sos pomidorowy i tkemali do cebuli, gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut.
Gdy mięso się ugotuje, wyjmij je, ostudź i podziel na włókna. Wyślij z powrotem do bulionu. Dodaj ryż, smażenie i przyprawy. Dobrze wymieszaj i gotuj przez 15 minut.
Zmiel orzechy włoskie w moździerzu, drobno posiekaj kolendrę. Wlać gotową zupę do talerzy, posypać orzechami i kolendrą, podawać.