pierwsze dania 25.12.2022

Klasyczny kharcho z wołowiny

1 godz. 30 min.
6 porcji
Klasyczny kharcho z wołowiny
Mikhail, stock.adobe.com
0

Lubię traktować moich gości gruzińskimi potrawami. Na wakacje, czy po prostu, chętnie gotuję Klasyczne kharcho z wołowiny. Niesamowicie gęsta, pikantna, pikantna, a co najważniejsze, umiarkowanie kaloryczna zupa jest odpowiednia dla każdego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zacznij od zrobienia bulionu mięsnego. Opłucz mięso i gotuj na średnim ogniu. Usuń hałas, zagotuj, przykryj i gotuj przez 30 minut.

Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj i wyślij do smażenia na patelni. Dodaj sos pomidorowy i tkemali do cebuli, gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut.

Gdy mięso się ugotuje, wyjmij je, ostudź i podziel na włókna. Wyślij z powrotem do bulionu. Dodaj ryż, smażenie i przyprawy. Dobrze wymieszaj i gotuj przez 15 minut.

Zmiel orzechy włoskie w moździerzu, drobno posiekaj kolendrę. Wlać gotową zupę do talerzy, posypać orzechami i kolendrą, podawać.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy