Ulubione Japońskie bułki zabrzmią zupełnie inaczej, jeśli uzupełnisz je tak delikatnym kremowym sosem. Jego przygotowanie ma kilka własnych cech i omówię wszystko dalej w przepisie. Spodoba się nawet wybrednym koneserom kuchni azjatyckiej!
Składniki
- śmietana (tłuste) – 100 g
- skrobia - 1 łyżeczka
- sos chili - 1 łyżeczka
- sos sojowy - 1 art.
- kawior gromadnika - 50 g
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podgrzej śmietanę, dodaj skrobię i gotuj przez chwilę, aż zgęstnieje na minimalnym ogniu.
Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć, dodaj zmiażdżony czosnek i resztę składników.
Wymieszaj lub ubij sos blenderem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy