sosy 06.06.2023

sos orzechowy do mięsa

10 min
3 porcje
Sos orzechowy do mięsa
spafra, stock.adobe.com
0

Po raz pierwszy spróbowałem sosu orzechowego do mięsa u sąsiada. Opowiedziała mi o wszystkich subtelnościach gotowania, a teraz chętnie dzielę się z Tobą przepisem. Należy pamiętać, że śmietana powinna mieć zawartość tłuszczu co najmniej 25%.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę, posiekaj.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż, aż będzie półprzezroczysty.

Dodaj wodę, sól, śmietanę i gotuj na małym ogniu przez 2 minuty.

Orzechy posiekaj i usmaż osobno na patelni.

Wlej orzechy, przyprawy i czosnek przepuszczony przez prasę do przedmiotu obrabianego ze śmietaną. Następnie 1 minutę i zdejmij z ognia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy