gęsty dżem gruszkowy na paszteciki

1 godz. 15 min.
4 porcje
Gęsty dżem gruszkowy na ciasta
avoferten, stock.adobe.com
0

Aby dżem mógł być używany jako nadzienie do ciast w przyszłości, musi być gęsty. Jest to konieczne, aby nie wyciekło, a ciasto nie zamoczyło się w tym procesie. Dzisiaj powiem Ci, jak ugotować dokładnie taki idealny dżem gruszkowy.

Składniki

  • Gruszka - 1 kg
  • woda - 100 ml
  • cukier - 1 kg
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz gruszkę i posiekaj.

Napełnij go wodą i gotuj przez 15 minut, aż będzie miękki.

Zmiel gruszkę za pomocą tłuczka lub blendera.

Dodaj cukier i gotuj dżem do grubości 40-50 minut na małym ogniu.

Pod koniec dodaj przyprawy do smaku.

Zwiń gruby dżem do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy