Połączenie ogórków i żurawiny nada Twojemu przedmiotowi niepowtarzalny smak i aromat. Chociaż wydawałoby się, co jeszcze może zaskoczyć ogórki konserwowe? Ale naprawdę mogą, Jeśli pokażesz trochę wyobraźni i nie boisz się eksperymentować w kuchni.
Składniki
- ogórki - 2 kg
- żurawina - 2-3 garści
- koperek - 4 parasolka
- czosnek - 4 ząbki
- liście porzeczki - 4 kawałki
- liście wiśni - 4 kawałki
- ziele angielskie - 1 art.
- nasiona gorczycy - 1 art.
- sól - 3 art.
- cukier - 3 art.
- ocet - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Moczyć ogórki przez kilka godzin w zimnej wodzie.
Opcjonalnie-pokrój je. Ułóż w sterylnych słoikach z żurawiną i wszystkimi przyprawami i dodatkami.
Zalej puste miejsca wrzącą wodą i ostudź pod pokrywkami.
Odcedź tę wodę, zagotuj ją ponownie i dodaj cukier, sól i ocet.
Gotuj marynatę przez 2 minuty, zalej ogórki i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy