keczup z imbirem na zimę

2 godz. 0 min.
8 porcji
Keczup z imbirem na zimę
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Keczup kupiony w Sklepie jest dobry, ale domowy jest zawsze smaczniejszy i zdrowszy. Ponadto możesz dodać do niego różne przyprawy i dodatkowe składniki według własnego gustu. Na przykład taki pikantny i pikantny keczup z imbirem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cebulę i pomidory losowo i przepuść przez maszynę do mięsa.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować na minimalnym ogniu przez 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.

Przełóż imbir i obrany miąższ cytryny przez maszynę do mięsa, dodaj cukier, zagotuj mieszaninę i gotuj przez 10 minut.

Dodaj sól do masy pomidorowej i przetrzyj przez sito. Ubij masę imbirową blenderem.

Wymieszaj wszystko razem, dodaj przyprawy, gotuj keczup przez kolejne 20 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy