lecho z ogórków, pomidorów i papryki na zimę

50 min
8 porcji
Lecho z ogórków, pomidorów i papryki na zimę
Sherita, stock.adobe.com
0

Kontynuując temat konserwacji, chcę podzielić się przepisem na lecho z ogórków, pomidorów i papryki. Lepiej gotować pod koniec lata, kiedy ceny warzyw spadają. Jeśli chodzi o ogórki, możesz użyć nawet skręconych i przerośniętych okazów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory i ostrą paprykę przez maszynkę do mięsa.

Pokrój ogórki, obraną cebulę i paprykę.

W głębokim rondlu połącz masę pomidorów i ostrej papryki, cukier, sól, przyprawy i olej. Gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Dodaj ogórki, paprykę i cebulę. Gotuj przez kolejne 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej ocet, potnij jeszcze 1 minutę i zdejmij z ognia.

Napełnij przygotowane słoiki gorącym lecho, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy