To świetna sałatka, którą można podawać na ciepło lub na zimno, zamiast przystawki lub przystawki. Delikatny młody ziemniak najlepiej nadaje się do przepisu. Jeśli nie masz pod ręką szparagów,wystarczy też zielona fasola.
Składniki
- młode ziemniaki - 200 g
- fasolka szparagowa - 150 g
- cebula - 1 rzecz
- rzodkiewka - 100 g
- szparagi - 70 g
- koperek - 0,5 pęczek
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki do miękkości i pokrój na średniej wielkości kawałki.
Osobno przyspawaj szparagi i zieloną fasolkę do miękkości-około 5-7 minut.
Pokrój cebulę w pióra, a rzodkiewki w cienkie plasterki, drobno posiekaj warzywa.
Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw sałatkę przyprawioną oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy