napoje 28.05.2023

galaretka żurawinowa z mrożonej żurawiny

30 min
4 porcje
Kisiel żurawinowy z mrożonej żurawiny
Fotostock32, stock.adobe.com
0

Galaretka to nie tylko napój. Może być wspaniałą alternatywą dla słodyczy i deserów o wysokiej zawartości cukru. Jest również bardzo smaczny, zdrowy dla trawienia i niezwykle łatwy w przygotowaniu. Na przykład z mrożonej żurawiny.

Składniki

  • żurawina (mrożony) – 300 g
  • woda - 1.3 L
  • cukier - 100 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej żurawinę wodą i zagotuj.

Gotuj przez 15 minut i przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier do smaku.

Rozcieńczyć skrobię w niewielkiej ilości wody.

Zagotuj kompot i wlej skrobię, mieszając.

Gotuj galaretkę przez 3 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy