Świetny przepis na chrupiącą sałatkę z warzywami i rukolą w stylu włoskim! Ale tym razem proponuję dodać trochę różnorodności w postaci smażonych grzybów. Jeśli smażysz je na oleju, możesz nie dodawać sosu.
Składniki
- rukola - 200 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- parmezan - 100 g
- jaja przepiórcze - 10 sztuk
- Grzyby - 200 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ocet balsamiczny - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj grzyby i usmaż na łyżce oleju. Dopraw do smaku.
Ugotuj jajka przepiórcze, obierz i pokrój na pół.
Pokrój wiśnie na pół, dodaj rukolę i wrzuć sałatkę.
Dopraw pozostałym olejem i balsamikiem.
Posyp sałatkę startym lub cienko pokrojonym parmezanem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy