sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem z pikantnym dressingiem

25 min
4 porcje
Śledź pod futrem z pikantnym dressingiem
Sergey, stock.adobe.com
0

Śledź pod futrem jest wysoko na liście moich ulubionych sałatek. Ostatnio gotuję go z pikantnym dressingiem-jogurt mieszam z musztardą, sokiem z cytryny i mielonym imbirem. Ostrość można dostosować do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śledź obrać, wypatroszyć i pokroić na małe kawałki. Pokrój cebulę, zetrzyj pozostałe warzywa na grubej tarce.

Wymieszaj jogurt, musztardę, sok z cytryny i mielony imbir. Weź część sosu i wymieszaj z sokiem z buraków.

Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: ziemniaki, cebula, marchew, jajka, śledź i buraki. Po ziemniakach i marchewce dodaj sól, pieprz i obficie posmaruj dressingiem.

Udekoruj gotową sałatkę różowym dressingiem i kruszonką jajeczną na wierzchu, a następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy