Różowy łosoś z ziemniakami to bardzo smaczne codzienne połączenie. Zwłaszcza jeśli upieczesz je bez nadmiaru oleju i tłuszczu. Problem polega tylko na tym, że ryba piecze się szybciej niż ziemniaki. Ale to pytanie można rozwiązać, ale jak-powiem dalej w moim ulubionym codziennym przepisie.
Składniki
- różowy łosoś - 2 kawałki
- ziemniaki - 400 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki na cienkie plasterki i ułóż na pergaminie.
Skropić olejem, posypać przyprawami i posypać dużymi kawałkami różowego łososia.
Ponownie skrop olejem i dopraw.
Piecz rybę w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez 20 minut pod folią.
Zdejmij folię, zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz przez kolejne 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy