dania główne 19.07.2023

przegrzebki na grillu

10 min
4 porcje
Przegrzebki na grillu
Alexandr Milodan, stock.adobe.com
0

Zrób weekendowy piknik. Zadzwoń do znajomych i ugotuj przegrzebki na grillu. Nie musisz marynować owoców morza. Wystarczy wymieszać je z olejem, solą, pieprzem i natychmiast rozpocząć smażenie. Przygotowują się bardzo szybko, dosłownie w 2-3 minuty.

Składniki

  • przegrzebki (mrożone) – 1 kg
  • sok z cytryny - 2 art.
  • Olej roślinny - 3 art.
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przegrzebki rozmrozić na dolnej półce lodówki.

Umieść w durszlaku, opłucz, a następnie połóż na ręczniku papierowym i zetrzyj nadmiar wilgoci.

Przełóż przegrzebki do miski, skrop oliwą, pieprzem i solą.

Połóż na przygotowanych szaszłykach i połóż na grillu. Smaż przez 2-3 minuty, często obracając.

Ułóż gotowe przegrzebki na talerzu i skrop sokiem z cytryny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy