Zrób weekendowy piknik. Zadzwoń do znajomych i ugotuj przegrzebki na grillu. Nie musisz marynować owoców morza. Wystarczy wymieszać je z olejem, solą, pieprzem i natychmiast rozpocząć smażenie. Przygotowują się bardzo szybko, dosłownie w 2-3 minuty.
Składniki
- przegrzebki (mrożone) – 1 kg
- sok z cytryny - 2 art.
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przegrzebki rozmrozić na dolnej półce lodówki.
Umieść w durszlaku, opłucz, a następnie połóż na ręczniku papierowym i zetrzyj nadmiar wilgoci.
Przełóż przegrzebki do miski, skrop oliwą, pieprzem i solą.
Połóż na przygotowanych szaszłykach i połóż na grillu. Smaż przez 2-3 minuty, często obracając.
Ułóż gotowe przegrzebki na talerzu i skrop sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy