Dzielenie się klasycznym przepisem na pstrąga w piekarniku! Podobnie jak inne rodzaje ryb, świetnie sprawdza się z cytryną i rozmarynem. Dlatego jeśli nie zdecydowałeś jeszcze o swoich preferencjach lub po prostu chcesz czegoś prostszego-możesz wybrać tę opcję. Co więcej, nawet początkujący poradzi sobie z gotowaniem, a najtrudniejszą rzeczą jest dokładne oczyszczenie ryby.
Składniki
- pstrąg - 1 rzecz
- cytryna - 0.5 kawałki
- rozmaryn - 1-2 gałązki
- sól - 0.5 łyżeczka
- różowy pieprz - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wypatroszyć i umyć pstrąga, włożyć do brzucha plasterki cytryny.
Pieprz i sól rybę, posyp świeżym rozmarynem.
Zawiń wszystko w kilka warstw folii i piecz pstrąga w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy