dania główne 27.01.2022

pstrąg z cytryną i rozmarynem w piekarniku

40 min
2 porcje
Pstrąg z cytryną i rozmarynem w piekarniku
B.G. Photography, stock.adobe.com
0

Dzielenie się klasycznym przepisem na pstrąga w piekarniku! Podobnie jak inne rodzaje ryb, świetnie sprawdza się z cytryną i rozmarynem. Dlatego jeśli nie zdecydowałeś jeszcze o swoich preferencjach lub po prostu chcesz czegoś prostszego-możesz wybrać tę opcję. Co więcej, nawet początkujący poradzi sobie z gotowaniem, a najtrudniejszą rzeczą jest dokładne oczyszczenie ryby.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wypatroszyć i umyć pstrąga, włożyć do brzucha plasterki cytryny.

Pieprz i sól rybę, posyp świeżym rozmarynem.

Zawiń wszystko w kilka warstw folii i piecz pstrąga w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy