dania główne 14.07.2022

udka z kurczaka z grilla na patelni

45 min
4 porcje
Udka z kurczaka z grilla na patelni
ilolab, stock.adobe.com
0

Takie udka z kurczaka są dobre same w sobie lub jako przekąska do piwa. Podawaj je z pikantnym sosem pomidorowym, świeżymi warzywami i ziołami. Na razie powiem Ci, jak je odpowiednio ugotować, aby naprawdę można je było nazwać "grillem".

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Smaż posiekaną cebulę na maśle przez 5-7 minut.

Dodaj udka z kurczaka i smaż przez kolejne 10 minut ze wszystkich stron.

Połącz wszystkie sosy, cukier, chili i zmiażdżony czosnek i polej kurczaka.

Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez 20-25 minut na małym ogniu, od czasu do czasu obracając.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy