Takie udka z kurczaka są dobre same w sobie lub jako przekąska do piwa. Podawaj je z pikantnym sosem pomidorowym, świeżymi warzywami i ziołami. Na razie powiem Ci, jak je odpowiednio ugotować, aby naprawdę można je było nazwać "grillem".
Składniki
- udka z kurczaka - 8 sztuk
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- masło - 4 art.
- sos pomidorowy - 10 art.
- brązowy cukier - 4 art.
- sos Worcester - 0.5 łyżeczka
- Tabasco - 1 CZ. l.
- suszone chili - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż posiekaną cebulę na maśle przez 5-7 minut.
Dodaj udka z kurczaka i smaż przez kolejne 10 minut ze wszystkich stron.
Połącz wszystkie sosy, cukier, chili i zmiażdżony czosnek i polej kurczaka.
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez 20-25 minut na małym ogniu, od czasu do czasu obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy