Trudno sobie wyobrazić świąteczną ucztę bez śledzia. Tradycyjnie rybę podaje się, krojąc na małe kawałki i obficie doprawiając cebulą. Mam ciekawszą opcję: tartaletki ze śledziem. W chrupiącym koszu z warzywami i jajkiem jest niesamowicie pyszny!
Składniki
- śledź (filet) – 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- pomidory (średnie) – 2 kawałki
- ogórki - 1 rzecz
- Zieleń - kilka gałązek
- oliwki (bez pestek) – 50 G
- majonez - 50 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- tartaletki - 20 sztuk
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety śledziowe, obrane jajka, pomidory, ogórek i oliwki na ładne kawałki.
Połóż trochę majonezu na dnie tartaletek.
Na wierzchu umieść kawałki warzyw, śledzia, jajek i oliwek.
Udekoruj ziołami, posyp pieprzem i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy