przekąski 12.06.2023

tartaletki ze śledziem

10 min
10 porcji
Tartaletki ze śledziem
Narsil, stock.adobe.com
0

Trudno sobie wyobrazić świąteczną ucztę bez śledzia. Tradycyjnie rybę podaje się, krojąc na małe kawałki i obficie doprawiając cebulą. Mam ciekawszą opcję: tartaletki ze śledziem. W chrupiącym koszu z warzywami i jajkiem jest niesamowicie pyszny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety śledziowe, obrane jajka, pomidory, ogórek i oliwki na ładne kawałki.

Połóż trochę majonezu na dnie tartaletek.

Na wierzchu umieść kawałki warzyw, śledzia, jajek i oliwek.

Udekoruj ziołami, posyp pieprzem i podawaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy