marynowana ostra papryka w stylu gruzińskim na zimę

30 min
8 porcji
Marynowana ostra papryka po gruzińsku na zimę
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Czasami chcesz dodać trochę pikantnego jedzenia do swojej diety. W takim przypadku marynowana ostra papryka w stylu gruzińskim jest idealna. Podczas pracy należy włączyć kaptur, nosić rękawiczki i w żadnym wypadku nie dotykać twarzy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ostra papryka opłucz i przygotuj, wykonaj małe nacięcia u podstawy.

Zagotuj wodę, dodaj przyprawy, olej, cukier i sól.

Ułóż w małych porcjach ostrą paprykę i gotuj przez 5 minut.

Napełnij przygotowane słoiki ziołami, posiekanym czosnkiem i gotowaną ostrą papryką.

Dodaj ocet do wrzącej solanki, wymieszaj i wlej do słoików.

Zwinąć, odwrócić do góry nogami i dobrze owinąć ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy