Sezonowe zakarpackie lecho to świetny sposób na utrzymanie letniego nastroju na zimę. Stosuje się najświeższe młode warzywa z dodatkiem aromatycznych przypraw i octu. Ten przepis jest łatwy do przygotowania i idealny do przygotowania na zimę.
Składniki
- papryka - 1 kg
- cebula - 200 g
- pomidory - 500 g
- kiełbasa wędzona - 200 g
- papryka - 3 łyżeczka
- ocet jabłkowy - 100 ml
- sól - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- cukier - 2 art.
- Olej roślinny - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa losowo.
Podsmaż cebulę na oleju. Dodaj paprykę, a po 10 minutach pomidory.
Gotuj warzywa przez pół godziny i dodaj pokrojone kiełbaski.
Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pół godziny i dodaj ocet i wszystkie przyprawy.
Dusić lecho przez kolejne 5 minut i zwinąć w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy