Sezonowe zakarpackie lecho to świetny sposób na utrzymanie letniego nastroju na zimę. Stosuje się najświeższe młode warzywa z dodatkiem aromatycznych przypraw i octu. Ten przepis jest łatwy do przygotowania i idealny do przygotowania na zimę.
Składniki
- papryka - 1 kg
 - cebula - 200 g
 - pomidory - 500 g
 - kiełbasa wędzona - 200 g
 - papryka - 3 łyżeczka
 - ocet jabłkowy - 100 ml
 - sól - 2 art.
 - przyprawy i przyprawy - 1 art.
 - cukier - 2 art.
 - Olej roślinny - 100 ml
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa losowo.
Podsmaż cebulę na oleju. Dodaj paprykę, a po 10 minutach pomidory.
Gotuj warzywa przez pół godziny i dodaj pokrojone kiełbaski.
Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pół godziny i dodaj ocet i wszystkie przyprawy.
Dusić lecho przez kolejne 5 minut i zwinąć w sterylne słoiki.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy