zakarpackie lecho na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zakarpackie lecho na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Sezonowe zakarpackie lecho to świetny sposób na utrzymanie letniego nastroju na zimę. Stosuje się najświeższe młode warzywa z dodatkiem aromatycznych przypraw i octu. Ten przepis jest łatwy do przygotowania i idealny do przygotowania na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa losowo.

Podsmaż cebulę na oleju. Dodaj paprykę, a po 10 minutach pomidory.

Gotuj warzywa przez pół godziny i dodaj pokrojone kiełbaski.

Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pół godziny i dodaj ocet i wszystkie przyprawy.

Dusić lecho przez kolejne 5 minut i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy