dżem jabłkowy z imbirem i cytryną

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem jabłkowy z imbirem i cytryną
Victoria Kondysenko, stock.adobe.com
0

Wydawałoby się, jak możesz jeszcze lepiej zrobić pyszny dżem jabłkowy? Na przykład dodaj do niego trochę imbiru z cytryną. Po pierwsze, natychmiast staje się bardziej pikantny i oryginalny. Po drugie, jest również bardziej przydatny dla odporności, szczególnie w zimie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obierz i pokrój losowo.

Dodaj wodę i gotuj do miękkości.

Sparz cytrynę wrzącą wodą i zmiel blenderem. Zetrzyj imbir do smaku.

Wyślij imbir i cytrynę do jabłek.

Stopniowo dodawaj cukier i gotuj dżem przez kolejne 20 minut, mieszając.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy