dżem z czerwonej porzeczki z pomarańczą

45 min
4 porcje
Dżem z czerwonej porzeczki z pomarańczą
5ph, stock.adobe.com
0

Cytrusy, a zwłaszcza pomarańcze, są doskonałym dodatkiem do dżemu jagodowego, aby zrównoważyć jego słodycz i podkreślić kwaśność. Szczególnie dobrze pomarańcza łączy się z czerwonymi porzeczkami, a ten przepis będzie wyraźnym potwierdzeniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oderwij porzeczki od gałązek i obierz miąższ pomarańczy ze wszystkich folii.

Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa i dodaj cukier.

Doprowadź obrabiany przedmiot do wrzenia i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Zwiń dżem w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy