Jeśli lubisz zapiekanki z twarogu, na pewno potrzebujesz tego przepisu z mlekiem i suszonymi owocami. Dzisiaj powiem Ci, jak ugotować go w powolnej kuchence, ale jeśli chcesz, możesz użyć zwykłego piekarnika.
Składniki
- twaróg - 500 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- Manka - 100 g
- mleko - 100 ml
- cukier - 3 art.
- rodzynki - 30 g
- suszone morele - 30 g
- śliwka - 30 g
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej semolinę ciepłym mlekiem i pozostaw na 5-7 minut.
Zetrzyj twaróg z cukrem i żółtkami. Dodaj semolinę i ubij, aż będzie gładka.
Ubij białka osobno solą, aż będą jędrne szczyty.
Dodaj białka do masy twarogowej.
Zmiel suszone owoce i dodaj tam również.
Włóż ciasto do natłuszczonej miski wolnowaru i gotuj zapiekankę przez godzinę w trybie "Pieczenie".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy