pierwsze dania 22.02.2022

barszcz z rzodkiewką

1 godz. 40 min.
4 porcje
Barszcz z rzodkiewką
Georgiy, stock.adobe.com
0

Kiedy wszystkie klasyczne barszcze zostały wypróbowane od dawna, chcę dodać trochę różnorodności. Jak to zrobić? Na przykład użyj nowych, nietypowych składników. Tym razem proponuję przygotować pachnący barszcz czerwony z rzodkiewką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do miękkości, odcedź bulion i wróć do kuchenki. Zmiel wołowinę i dodaj z powrotem na samym końcu do gotowego barszczu.

Zetrzyj buraki do bulionu i odcedź do wrzenia. Po kilku minutach dodaj posiekaną cebulę i marchewkę.

Po kolejnych 15 minutach dodaj kapustę i zmiażdżone pomidory w blenderze.

A po 10 dodaj startą rzodkiewkę, czosnek i przyprawy. Wymieszaj i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy