Wszystkie rośliny strączkowe w zupach pięknie się łączą. Na przykład ta opcja z fasolą w puszkach i groszkiem. Proporcje składników można zmienić według własnego gustu. Osobiście częściej kładę nacisk na groszek.
Składniki
- rosół z kurczaka - 1.5 L
- szynka - 300 g
- groszek (zielony) – 300 g
- fasola (puszka) – 200 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- pietruszka - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj bulion i dodaj posiekaną szynkę.
Po 10 minutach dodaj marchewkę, cebulę i paprykę.
Po kolejnych 5 dodaj zielony groszek, fasolę w puszkach i dopraw do smaku.
Gotuj zupę jeszcze trochę, aż składniki będą gotowe.
Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy