Prostsze niż domowa solanka z kiełbaskami może być tylko ta sama solanka w powolnej kuchence. W takim przypadku przygotowanie nie wymaga praktycznie żadnego wysiłku. Chyba że wcześniej posiekaj i przygotuj wszystkie składniki.
Składniki
- kiełbaski - 300 g
- kiełbasa - 300 g
- boczek - 100 g
- rosół z kurczaka - 1.5 L
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- oliwki - 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włącz tryb "smażenia" na 15 minut.
Podsmaż boczek z cebulą, marchewką i ogórkami.
Dodaj posiekane składniki mięsne i bulion. Gotuj mieszankę przez 45 minut w trybie zupy.
5-7 minut przed końcem dodaj oliwki i posiekane warzywa.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy