Taka delikatna, kremowa zupa z kurczaka i groszku doskonale komponuje się z gęstą i tłustą śmietaną. Radzę podawać go z krakersami i smażonym boczkiem. Nie zapomnij posypać go świeżo zmielonym pieprzem i innymi przyprawami do smaku.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- woda - 1-1.5 L
- zielony groszek - 400 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- śmietana - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj filety do miękkości, odcedź bulion i pokrój kurczaka.
W bulionie gotuj ziemniaki do miękkości. Dodaj groszek i gotuj jeszcze przez około 5-7 minut.
Zmiel wszystko blenderem, dodaj posiekane warzywa ze śmietaną i ponownie posiekaj.
Dopraw zupę, zagotuj i dodaj kawałki kurczaka przed podaniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy