Bardzo oryginalnym sposobem przygotowania barszczu jest barszcz z sokiem pomidorowym. Nadaje jeszcze jaśniejszy czerwony odcień i charakterystyczny smak. Sok można wziąć w sklepie lub przygotować samodzielnie, ale nie powinien zawierać dodatków.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- ziemniaki - 4 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- kapusta kiszona - 200 g
- sok pomidorowy - 250 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj pokrojone ziemniaki i jeden starty burak.
Pokrój drugi burak i marchewkę w cienkie paski, posiekaj cebulę i smaż wszystko do miękkości.
Opłucz i wyciśnij kapustę. Dodaj do warzyw i smaż przez kolejne 5 minut.
Wlej sok pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez 7 minut.
Wyślij smażenie do barszczu, gotuj przez 10 minut, dopraw i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy