pomidory z ostrą papryką na zimę

20 min
12 porcji
Pomidory z ostrą papryką na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Pikantne przekąski nigdy się nie nudzą. Bez względu na to, ile jest w spiżarni, do końca stycznia prawie nie ma kilku słoików. Kontynuując apetyczny temat, radzę gotować pomidory z ostrą papryką. Używam tego przepisu przez ostatnie pięć lat.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj pomidory, każdy przebij igłą w kilku miejscach.

Drobno posiekaj ostrą paprykę.

Umieść parasole koperkowe, pietruszkę, przyprawy, posiekany czosnek, ostrą paprykę i pomidory w wysterylizowanych słoikach.

Napełnij górę wrzącą wodą, przykryj pokrywkami i pozostaw na 15-20 minut, aby się rozgrzały.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i ponownie zagotuj.

Zdejmij z ognia, wlej ocet i wlej do słoików z pomidorami. Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy