Sałatka myśliwska z ogórkami na zimę

30 min
10 porcji
Sałatka myśliwska z ogórkami na zimę
New Africa, stock.adobe.com
0

Przekąska warzywna na każdą okazję! Można go umieścić na codziennym i świątecznym stole, podawać z owsianką i tak po prostu. Sałatka myśliwska cieszy się bogatym aromatem i wspaniałym smakiem. Można to osiągnąć dzięki temu, że warzywa układa się warstwami na patelni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę, posyp cukrem i lekko zetrzyj.

Pokrój ogórki, pomidory, obraną cebulę i paprykę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

W głębokim rondlu ułóż warzywa warstwami w następującej kolejności: marchew, cebula, papryka, ogórki, kapusta i pomidory. Przykryj i odstaw na 2-3 godziny.

Ustaw patelnię na małym ogniu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Dodaj sól, olej, przyprawy i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Ułóż gorącą sałatkę w słoikach, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w gruby koc.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy