Przekąska warzywna na każdą okazję! Można go umieścić na codziennym i świątecznym stole, podawać z owsianką i tak po prostu. Sałatka myśliwska cieszy się bogatym aromatem i wspaniałym smakiem. Można to osiągnąć dzięki temu, że warzywa układa się warstwami na patelni.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj kapustę, posyp cukrem i lekko zetrzyj.
Pokrój ogórki, pomidory, obraną cebulę i paprykę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
W głębokim rondlu ułóż warzywa warstwami w następującej kolejności: marchew, cebula, papryka, ogórki, kapusta i pomidory. Przykryj i odstaw na 2-3 godziny.
Ustaw patelnię na małym ogniu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj sól, olej, przyprawy i gotuj przez kolejne 10 minut.
Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.
Ułóż gorącą sałatkę w słoikach, zwiń, odwróć do góry nogami i zawiń w gruby koc.