Dla różnorodności kolorów i smaków w tym przepisie radzę używać żółtych pomidorów. Ich przyjemny słodko-kwaśny smak harmonijnie łączy się z konserwami rybnymi we własnym soku. W razie potrzeby posyp sałatkę skórką.
Składniki
- konserwy rybne - 1 Bank
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- żółte pomidory - 300 g
- Zieleń - 4 gałązki
- cebula - 1 rzecz
- oliwki - 2 garści
- oliwa z oliwek - 2 art.
- oregano - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój cebulę i pomidory, posiekaj warzywa i dodaj mieszankę sałatkową.
Rozgnieć rybę widelcem i ułóż na warzywach.
Dodaj oliwki do sałatki, skrop oliwą i posyp oregano.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy