Najlepiej podawać tę sałatkę z pikantnym japońskim majonezem. Ale jeśli tak nie jest-doprowadź domowe przyprawy do smaku. Co dziwne, taki sos idealnie komponuje się z lekkim i delikatnym mięsem kraba.
Składniki
- mięso kraba - 200 g
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 2 kawałki
- suszone pomidory - 50 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- ostra czerwona papryka - 1 szczypta
- marynowany imbir - 30 g
- majonez (japoński) – 2 art.
- pietruszka - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka i usmaż na patelni coś w rodzaju Scramble, ciągle mieszając.
Pokrój paprykę w cienkie paski.
Posiekaj chili, natkę pietruszki, imbir i suszone pomidory.
Rozdrobnij mięso kraba i wrzuć sałatkę. Dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy