sałatki 22.01.2022

Sałatka z pieczonej wątróbki drobiowej, ogórków i pomidorów

25 min
4 porcje
Sałatka ze smażonej wątróbki drobiowej, ogórków i pomidorów
bbivirys, stock.adobe.com
0

Chcesz DZIŚ ugotować coś niezwykłego? Spróbuj tej pysznej i satysfakcjonującej sałatki! Będzie potrzebował schłodzonej wątróbki drobiowej i świeżych warzyw. Czosnek jest opcjonalny, ale z pewnością doda pikantności potrawie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątróbkę drobiową i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.

Rozgrzej olej na patelni, włóż wątrobę i smaż przez 8-10 minut.

Dodaj sól, mielony pieprz, czosnek przepuszczony przez prasę i wyłącz ogień po 1 minucie.

Pokrój pomidory i ogórki, zetrzyj ser na drobnej tarce.

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Połącz wątróbkę drobiową, ogórki, pomidory i liście sałaty.

Dodaj sól, zmielony pieprz i wymieszaj.

Połóż sałatkę na talerzu, polej sosem sojowym i posyp serem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy