Jeśli nie lubisz rabarbaru, prawdopodobnie po prostu nie próbowałeś go upiec. W tej formie zamienia się w pachnący przysmak, który doskonale uzupełni każdą sałatkę. Proponuję spróbować tej opcji ze świeżymi ziołami, fetą i posiekanymi orzechami włoskimi.
Składniki
- Mieszanka sałatek - 150 g
- rabarbar - 3 kawałki
- orzechy włoskie - 1 garść
- feta - 100 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połóż rabarbar na blasze do pieczenia i piecz go w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180-200 stopni.
Pokrój na małe kawałki, opłucz warzywa i wymieszaj.
Na wierzchu pokrusz fetę i posyp sałatkę posiekanymi orzechami.
Wymieszaj oliwę z oliwek z przyprawami do smaku i skrop naczynie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy