sałatki 22.01.2022

Sałatka z ziołami, pieczonym rabarbarem i fetą

40 min
2 porcje
Sałatka z ziołami, pieczonym rabarbarem i fetą
fahrwasser, stock.adobe.com
0

Jeśli nie lubisz rabarbaru, prawdopodobnie po prostu nie próbowałeś go upiec. W tej formie zamienia się w pachnący przysmak, który doskonale uzupełni każdą sałatkę. Proponuję spróbować tej opcji ze świeżymi ziołami, fetą i posiekanymi orzechami włoskimi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połóż rabarbar na blasze do pieczenia i piecz go w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180-200 stopni.

Pokrój na małe kawałki, opłucz warzywa i wymieszaj.

Na wierzchu pokrusz fetę i posyp sałatkę posiekanymi orzechami.

Wymieszaj oliwę z oliwek z przyprawami do smaku i skrop naczynie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy