Jeśli lubisz oryginalne sałatki rybne, mam dla Ciebie świetną ofertę! Wypróbuj ten prosty, ale bardzo interesujący przepis z anchois i tuńczykiem w puszce. A jednocześnie powiem Ci, jak przygotować dla niego dressing.
Składniki
do sałatki:
- tuńczyk - 1 Bank
- sardele - 120 g
- jaja przepiórcze - 4 kawałki
- pomidory koktajlowe - 8 sztuk
- sałata - 1 pęczek
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
do tankowania:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze przez około 4 minuty i pokrój na 4 części.
Przekrój wiśnie na pół, pokrój cebulę w pióra i zetrzyj tuńczyka widelcem.
Ułóż wszystkie składniki na liściach sałaty i pieprzu.
Zmiel czosnek, wymieszaj składniki sosu i dodaj do sałatki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy