Kapusta morska jest bardziej powszechna w potrawach azjatyckich. Nasze hostessy niezasłużenie pozbawiły uwagę tego wspaniałego produktu. Naprawmy sytuację już teraz! Przygotujmy razem przepyszną sałatkę z wodorostów.
Składniki
- kapusta morska (marynowane) – 150 g
- paluszki krabowe - 150 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- majonez - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paluszki krabowe i obrane jajka.
Posiekaj kapustę morską nożyczkami kuchennymi. Jeśli jego długość Ci odpowiada, pomiń ten krok!
Połącz kapustę morską, jajka i paluszki krabowe.
Dodaj zmielony czarny pieprz i sól do smaku.
Dopraw sałatkę majonezem i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy